Week 48 (29 november t/m 5 december 2021):

Kapelaan: pater Kenny Brack
Tel. 0478413062, vanuit Nederland 0032 478413062
Mail: kenny.brack1@gmail.com
Bankrekening: IBAN nr: BE58 4196 0140 5179 t.n.v. H. Drievuldigheid Meerle.

Veilig naar de mis!
Helaas is er weer mondkapjesplicht voor iedereen die 10 jaar of ouder is. Ook in de kerk. Denk eraan als je naar de Mis komt:
mondkapje mee!

Op weekdagen
07.00 uur   Lezingendienst en Meditatie
07.45 uur  Morgengebed
12.00 uur  Middaggebed
17.45 uur  Eucharistieviering met Vespers

Tweede weekend van de advent

ssssssx

Twee lichtjes schijnen al,
richten de aandacht op
Jezus geboorte,
de komst van de Heer.

Zie hoe het lichter wordt,
blijdschapverkondigers,
komende zondag zien
wij ze graag weer.

Zaterdag 4 december
17.30 uur    Eucharistieviering

Zondag 5 december
08.30 uur  Eucharistieviering
09.30 uur  Eucharistieviering, wij bidden voor Toke Marijnissen, Ann Herrijgers, Chisje Herrijgers en voor voor Jan Van Bergen en Cornelia Oomen
10.30 uur  Eucharistieviering, wij bidden voor Henri Christianen en Theresia Jepsers

Gedoopt
Op zondag 21 november doopten we Thom, Johannes Marinus Van den Corput. Hij is het zoontje van Mels Van den Corput en Ilse Van den Berg.
Op de foto zie je hen omringd door peter Frits Van den Berg en Sanne Van den Corput. We wensen het jonge gezin veel geluk toe en een gelukkig leven voor Thom.

ccc

Kunstvoorwerpen uit Bethlehem

Op zaterdag 4 en zondag 5 december zal in onze kerk een stand staan met kunstartikelen uit Bethlehem (Palestina).

Deze kunstvoorwerpen uit olijfhout werden met de hand gemaakt door meerdere christelijke Palestijnse families, verenigd in ‘Grotto Olive Wood Arts’,
en worden op die stand voor en na de viering van zaterdag 17.30 uur en de vieringen
van zondag 8.30 uur, 09.30 uur en 10.30 uur
aan een schappelijke prijs te koop aangeboden.

Er zijn beelden over de geboorte, het leven, het lijden en de dood van Jezus, taferelen uit het evangelie, beelden van Maria en andere heiligen en van engelen, religieuze en
enkele niet-religieuze voorwerpen. Zo zijn er mooie kerststallen en kruisen en paternosters uit het Heilig Land bij. Echt een prachtige stand met waardevolle artikelen.

In de stand zal Rami Salsaa staan. Hij is een christelijke Palestijn, die in België gestudeerd heeft en er ook woont.
Hij heeft reeds de Belgische nationaliteit verkregen.
Zijn familieleden zijn ook makers van die kunstvoorwerpen in olijfhout.
Weet dat door iets te kopen u niet enkel aan uzelf iets waardevols bezorgt, maar ook aan christelijke Palestijnse families die van dit handwerk moeten leven,
vooral nu in zeer moeilijke omstandigheden.
Ga zeker eens kijken. Het is echt de moeite waard!

Oprechte dank bij voorbaat.

Kenny Brack OFM-Cap.
Parochievicaris in de pastorale eenheid St.-Franciscus Hoogstraten-Rijkevorsel
Gardiaan van het kapucijnenklooster te Meersel-Dreef (Hoogstraten)

ff